We hebben het afgelopen decennium enorme groei gezien in de performancekracht van koren in Nederland (met dank aan de pioniers Meta Stevens en Marijke de Wit). Koren zijn veel meer gaan bewegen, passen steeds vaker regie toe en besteden ook meer aandacht aan hun (aan)kleding. Koren hebben daarmee hun performance echt een boost gegeven en daarmee zijn geweldige stappen gezet om koorzang weer populair te maken. En dat is gelukt, want er zijn meer koorzangers dan ooit!

Ik ben op een missie!

Mijn missie is de korenwereld nóg een stap verder te brengen. Het is nu tijd om die performance van het toneel af te krijgen en écht naar het publiek toe te brengen. Want je kan nog zo mooi zingen en performen, maar je wil als koor ook impact maken bij je publiek, zodat ze graag bij je terugkomen. Ik geloof dat dat pas echt lukt als je het verhaal gaat zingen. Dat is de dimensie die ik graag toevoeg aan het koorzingen. Ga op zoek naar de reden van het nummer, de reden waarom je het zingt en wat je ermee wil bereiken. Zing niet voor de vuist weg, maar geef er betekenis aan. Wat is het verhaal in het nummer, maar wat is ook jouw verhaal aan het publiek? Lees hier mijn verslag ‘Zingen met betekenis geeft je vleugels’.

Geef jouw muziek een verhaal

Nog beter dan mijn missie in woorden in deze blog illustreer ik hieronder graag wat ik bedoel: muziek in een verhaal. Kijk het filmpje Line Rider- Mountain King van Mentes en caos even helemaal uit ( echt de moeite waard!) en ervaar de muziek door het verhaal! Dit is precies wat ik probeer te bewerkstelligen. (Met dank aan Ingrid Stijsiger die het filmpje deelde op haar facebook.)

Line Rider – Mountain King

No pienses, sólo ve, escucha y disfruta este vídeo. 😀Finalmente tenemos la fuente del vídeo. Si quieres verlo en HD y ver más contenido de ellos visita su página en Youtube. By DoodleChaos – https://youtu.be/RIz3klPET3o

Geplaatst door Mentes en caos op woensdag 11 oktober 2017

Verhalen vertellen doe je per nummer, maar kan je ook doen in een concert. Wil je eens brainstormen over wat je met jouw muziek kan vertellen aan je publiek, neem dan eens contact met mij op!

Ik ben op zoek naar een regisseur/creatief meedenker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *