Jaaa, het is bijna zover! Het kerstzangseizoen barst bijna los. Alles is netjes ingestudeerd, de outfits liggen klaar en de opstellingen/regie zijn ingestudeerd. Je hebt aan alles gedacht. Maar wat doe je als het podium te klein is?

Het is altijd handig om met je koor een Plan B  te hebben voor als het podium echt te klein is. Meteen alle opstellingen/regies en wissels schrappen is echt zonde. Het is super jammer dat je niet dat extra’s kunt geven én het is niet per se nodig als je ook een uitgeklede versie hebt ingestudeerd.

Hierbij  2 eenvoudige tips hoe je die regies toch op een andere wijze kunt aanbieden:

Tip 1

Laat alleen de voorste rij de regie doen. De overige koorleden vullen het podium in kooropstelling op en bieden een rustig tegenbeeld. Zo krijgt de regie in het nummer alle aandacht! 

Tip 2

Als je weet dat het dringen wordt, kijk of je je kleding kunt aanpassen. Zingen jullie met uitbundige truien en kerstmutsen, laat ook hier alleen de voorsten ze dragen of wijs een x-aantal koorleden (gespikkeld door het koor) aan die wel hun kleurrijke attribuut dragen. Het beeld wordt meteen rustiger en het valt minder op dat jullie als haringen in een tonnetje staan.

Heel veel plezier en veel Jingle bells toegewenst!

Hartelijke groeten,

petra

Wil je meer van dit soort handige tips ontvangen, meld je dan aan voor de Gratis Tips en like mijn facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *