Om de zoveel tijd laat ik je zien waar en hoe je inspiratie kunt vinden voor jouw concerten. Vaak zijn het foto’s of filmpjes, soms een boekfragment. Mijn tip aan jou: verzamel jouw eigen beelden, bewaar het, want het kan ooit als inspiratie dienen

Oplettende lezers weten dat ik fan ben van  dansgroep Avant Garde Collective. Deze videoclip is uit 2016 en ik word meteen weer gegrepen door hun geweldige dansstijl. Maar dit keer valt mij nog iets anders op. Zien jullie wat ik meteen zie of word je lekker meegenomen in hun clip? Bekijk eerst de clip en lees dan verder.

En, is het jou ook opgevallen hoe geweldig de clipmaker Squareflare gebruik heeft gemaakt van zijn ‘decor’, zijn ‘locatie’. Het mooie plein ( in Amersfoort!) met alle lijnen en bogen en cirkels. Hoe de dansgroep prachtig balans geeft aan die ‘harde’ omgeving en door hun soepele bewegingen de stenen omgeving tot een prachtig palet maakt van grijzen en bruinen.

Door de dansgroep in hetzelfde palet te laten dansen als hun omgeving worden ze één met hun decor. Je ziet het vooral als je kijkt 1 min 32 sec en 2 min 56 sec. Hun kleding is exact afgestemd op de kleuren van de omgeving, tot aan hun sokken aan toe! Iedereen net weer anders, maar alles op elkaar afgestemd.

Wat doet dit nou voor je optreden?

Om die vraag te beantwoorden vraag ik je het eens om te draaien. Wat was er gebeurd als deze danscrew in het knalgroen had opgetreden, had jij dan de omgeving, de locatie gezien? En had jij dan gevoeld dat deze performance speciaal voor jou in dit decor was opgevoerd, en dat het dus één heel ‘verhaal’ was?

Kleuren en vorm zijn enorm belangrijk voor je optreden en spelen ook een veel grotere rol in hoe jouw publiek jou ziet dan je misschien denkt. Misschien eens leuk om jouw eigen kleding en decor eens tegen het licht te houden… treden jullie op in het goede ‘palet’ of dragen jullie knalgroen?

Tot de volgende keer!

Wil je meer lezen en meer inspiratie? Like mijn pagina op: facebook.com/koorcoach of meld je aan voor de inspiratienieuwsbrief  op www.koorcoach.nl en ontvang automatisch per e-mail deze en andere inspiratiemails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *