Vandaag ben ik jarig.

Dit was altijd de dag waarop ik me pas jarig voelde als mijn moeder had gebeld. Meestal belde ze in de ochtend.

Met je moeder…‘ riep ze dan, ‘Oh, ik weet het nog precies. Je was eigenlijk zo’n lelijke (ze sprak het uit als : lilleke) baby, alleen maar armen en benen, maar je bent zoo mooi geworden. Echt een gevalletje: lelijk in de luier, mooi in de sluier!’

Ik moest er altijd vreselijk om lachen om dat beeld, en omdat ze elk jaar zei, zal het vast zo geweest zijn. Vandaag moet ik het voor het tweede jaar zonder dat ochtendtelefoontje doen en die boodschap. Maar, omdat ik het al ruim 50 jaar heb gehoord kan ik het zo oproepen. Ik hoor het haar zeggen en hoor dan die vrolijke, kakellach van haar.

Dus, dit is mijn cadeau aan mezelf vandaag: Ik feliciteer mezelf vandaag met het feit dat ik zo mooi ben geworden, net zo mooi als mijn moeder.

Mam, nog steeds in mijn hoofd en hart.

4 comments on “Jarig zijn voelt nog steeds een beetje vreemd

 • Alsnog gefeliciteerd Petra!
  Ik wens je een fantastisch nieuw levensjaar. Bedankt voor alle tips!
  Mooi stukje, Ik sluit me aan bij de vorige berichtjes.
  Hartelijke groet,

 • Hallo Petra,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een hele fijne dag toe.
  Ik lees je nieuwsbrief altijd met heel veel plezier en dingen die mij van toepassing lijken, deel ik graag met het koor waar ik in zing: Koardinaasje uit Eastermar.
  Met muzikale groet,
  Antsje Schoenmakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *