Wat zie ik toch een boel beweging in korenland. Geweldig. Jullie zijn volop aan het investeren in jullie eigen ontwikkeling en zetten daarmee geweldige stappen. Ook ik word veel geboekt voor workshops, vooral als het gaat om zingen met intentie en inleving. Ik geef deze workshops heel graag omdat ik weet dat het best eenvoudig klinkt, dat zingen met intentie, maar oh jongens, wat is dat toch moeilijk om voor elkaar te krijgen.

Mijn missie is jou te helpen een extra stap te zetten en jouw performance van het toneel af te krijgen en écht naar het publiek toe te brengen. Ik geloof dat dat pas echt lukt als je het verhaal gaat zingen, zingen met intentie dus. Niet voor de vuist weg zingen, maar er betekenis aan geven.  Dat is de dimensie die ik graag toevoeg aan het koorzingen. Ik heb een manier ontwikkeld die jou helpt op zoek te gaan naar de reden van het nummer, de reden waarom je het zingt en wat je ermee wil bereiken.    Lees hier ook mijn verslag ‘Zingen met betekenis geeft je vleugels’.

Dit is hoe ik je daarbij kan helpen.

In mijn workshop Zing met intentie geef ik je concrete handvatten om op zoek te gaan naar dat verhaal. De workshop die 2,5 uur, duurt zit vol energie en beweging maar er wordt ook veel gezongen. De workshop is heel concreet: je krijgt een nieuwe manier aangereikt om op zoek te gaan naar het verhaal van jouw nummer. Inleving zit ‘m deels in de emotie en deels in het perspectief waarin je wil zingen.  Zing je vanuit jezelf of vanuit de ander, zing je van binnenuit of schreeuw je het uit. Het gaat om keuzes maken met welke intentie je wilt zingen, de inleving volgt dan (bijna)vanzelf. Samen gaan we op zoek naar waar die emotie ook fysiek in je lichaam zit. Dat doen we door gebruik te maken van de 4 elementen. Hoe we dat precies doen, vertel ik je graag persoonlijk.  De workshop richt zich niet per se op regie, maar wat je leert in deze workshop kan je meteen gebruiken in je regies. Want als je op zoek gaat naar het verhaal, dan volgt het plaatje bijna vanzelf.

Neem contact op over de workshop “Zing met intentie’

Alle workshopinformatie op een rijtje:

Workshop: Zing met intentie – workshop over inleving en zingen met intentie
Duur: 2,5 uur
Doel: Leer d.m.v. concrete tools met meer inleving en intentie te zingen
Voor wie: Voor iedereen! De workshop helpt jou als zanger, geeft tools t.b.v. de regie/choreo én helpt de dirigent bij het zoeken naar de juiste klank. Win-win-win.
Kenmerk: Concreet, vol energie en beweging, en met veel zingen!
Inhoud: In deze workshop laat ik je  o.a. aan de hand van 4 elementen ( vuur, water, lucht en aarde) ervaren dat je tijdens het zingen steeds een andere emotie kunt toevoegen, en dat dat jouw manier van zingen echt verandert. Zing met intentie, zing voorbij de woorden en je weet je publiek te raken.
Wanneer: Tijdens een repetitieweekend of tijdens een repetitie-avond.

Tot de zomer ben ik nog te boeken op

Weekdagen: in overleg
Weekenden: 12 en 13 mei 2018 en 23 en 24 juni 2018

In september ben ik nog te boeken op

Weekdagen: in overleg
Zaterdagen: 1 september 2018 en 22 september 2018

Vanaf oktober 2018 ben ik volop te boeken.

Neem hier een optie op de workshop ‘Zing met intentie’

Gaan we samen verhalen maken?

Dit is wat deelnemers en dirigenten hebben ervaren:

Tijdens jouw workshop over de elementen had je alle aandacht van mijn groep! Voor mij was vooral het voelen steeds een aha!-moment. Je aanwijzingen op onze nummers waren heel bruikbaar; we gaan ze allemaal gebruiken.  Maar het mooiste was dat na jouw workshop we in groepjes verder hebben gewerkt aan de betekenis en uitvoering van een aantal andere nummers. Het was geweldig om te zien hoe concreet de koorleden de tools, de elementen, in de muziek konden plaatsen en hoe iedereen daar betrokken bij was. De tools blijken dus heel snel toe te passen te zijn, ook zonder dat jij erbij bent! Aan ons nu de taak het betekenisvol zingen, contact maken met publiek, en het zingen doe je ook met je lijf, echt in ons systeem te krijgen!  Dank je wel voor een succesvolle workshop.” Femke Temmink – Vocaal Ensemble Ladyla 

“Mijn ervaring met de workshop was erg goed! Ik vind dit onderwerp (connectie met publiek) een ingewikkelde en Petra heeft daar prima praktische handvatten voor gegeven. Wat ik mee terug heb genomen van deze workshop “Zing in je element’”, is dat je aan de inleving kunt werken aan de hand van verschillende energieën (4 elementen: vuur, water, lucht en aarde), die je letterlijk in je lijf kunt voelen. Dat is goed in te voeren  in mijn repetities en werkt nu al heel goed bij mijn leerlingen (tieners!) en koren. .” Juliette Dumoré – Swing coöperation 

 

“Ik had geen twijfels vooraf, want ik lees elke week jouw blog en de onderwerpen passen perfect bij ons koor op dit moment. Ik had het gevoel dat we op een lijn zaten. Ik vond de avond héél leerzaam met duidelijke tools. Zingen vanuit de 4 elementen was helemaal nieuw voor ons, maar zeer begrijpelijk en bracht een duidelijke inleving met zich mee als er gezongen werd. Het resultaat was: echt méér inleving, het straalde van de gezichten af! Er was meer bewustwording van de emotie waarmee je een zin zingt, en waar in je lichaam die emotie vandaan komt. We gaan de ‘elementen’ zeker vaker gebruiken. Ze geven duidelijk aan waar we naar toe willen in een song. We gaan nu eerst met de aangedragen oefeningen aan de slag!” Jannette Rijnen, choreo-commissielid Bewitched

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *