Weet je wat ik merk? Ik merk dat koren in beweging komen, op zoek zijn naar een nieuwe ingang, een nieuwe manier op hun muziek (nog) beter over te brengen. Ik merk dat koren nieuwsgierig worden naar wat er nog meer is, en dat ze behoefte krijgen aan een extra dimensie in hun zingen. En dat vind ik geweldig!

Na elke workshop  die ik geef, krijg ik enthousiaste reacties en bedankjes én jullie weten mij regelmatig te verrassen met hele interessante vragen. Vragen waar jullie mee zitten, waar jullie zelf geen antwoord op weten. Vragen waarvan je wel weet dat er een antwoord op is, maar niet weet hoe je aan het antwoord kan komen. Misschien dat deze vragen voorheen onbeantwoord bleven, maar nu niet meer! Nu stellen jullie de vragen. Ze komen namelijk bij mij terecht. Ik word hier heel blij van. Niet omdat ik mezelf zo belangrijk vind of denk dat ik alle wijsheid in pacht heb, maar omdat ik zie dat mijn missie, mijn droom werkelijkheid begint te worden.

Mijn missie is koren te helpen zich te ontwikkelen, op alle manieren.

Toen ik zelf nog actief koorlid was, merkte ik dat mijn koorwereld zo groot was als die van mijn eigen koor en onze eigen ambities. Verder dan dat kwam je eigenlijk niet. Dat is niet erg, maar ik had het zelf best fijn gevonden om een plek te hebben waar ik geïnspireerd kon worden, met verhalen, of tips of nieuwe ideeën. Dus toen ik groeide in mijn rol als koorcoach, was het logisch om kennis , tips en ideeën te delen. Alles om koorzingend Nederland in beweging te krijgen en laten ontwikkelen. Om jullie inspiratie te geven om te groeien. Om over die schutting van je eigen koor te kijken en stappen te (durven) nemen die jou helpen om je te ontwikkelen. En, om vragen te stellen.

Dus naast dat ik  blog, regisseer en workshops geef, beantwoord ik ook vragen. Hele leuke, spannende, soms ingewikkelde, maar altijd oplosbare vragen. En stel ze, want deze vragen zijn ook voor mij interessant. Het laat mij zien waar jullie mee bezig zijn, waar jullie tegenaan lopen en waar ik (of iemand uit mijn grote netwerk) jullie dus mee verder zou kunnen helpen.

Dus, blijf komen, blijf vragen, blijf reageren. Ik zal blijven delen.

One comment on “Delen is vermenigvuldigen

  • ha petra, mooie blog hierboven. Het lijkt mij heel interessant om te lezen wat de passie van jouw lezers is. Waar loop je nou helemaal echt warm voor? Zelf ben ik op zoek naar “verbinding”. Door samen te zingen luisteren we echt naar elkaar en stemmen we onderling af. Prachtig om te voelen dat we één zijn. lieve groet, Juliette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *