Op de radio hoor je de laatste tijd: ‘Nederland gaat weer aan! Aan het werk en aan de studie!’, en voor jou geldt daar ook bij: aan de zang! Heb je een fijne zomer gehad? Ik wel. Portugal was het dit jaar en veel, heel veel luieren in de tuin in de schaduw van onze 80-jarige beuk.  En nu is het inderdaad weer tijd om met z’n allen aan te gaan!

Hebben jullie mooie plannen voor komend jaar? Staat er een mooi zangproject op jullie te wachten? Veel koren beginnen altijd met een soort van plan voor het zangjaar; een festival of een show/concert. Dat is heel fijn en ook superhandig, want zonder plan is het lastig focussen. Maar jullie kennen mij,  ik ga je meteen een vraag stellen:

Weten jullie al waar jullie je dit jaar op gaan richten?

Ja, zeg je, we hebben een mooi voornemen – een concert/festival – dan heb je inderdaad je inhoudelijke focus te pakken. Je weet nu dat je je gaat richten op een nieuw repertoire, dat dat gezocht moet worden, dat je een goede planning moet hebben om het op tijd in te studeren en dat alle data in de agenda’s komen. Check, check, check! Super focus en je gaat aan!

Toch stel ik je de vraag: wáár ga je je op richten? Want wat is het dat jullie willen bereiken met dat plan/voornemen dit jaar, jullie als koor, bedoel ik dan. Wat willen jullie leren en hoe willen jullie je ontwikkelen. Wat gaat al heel goed, maar wat zou nog beter kunnen. Of te wel, in termen van de koorcirkel, welke stap(pen) willen jullie zetten dit jaar?

Dit is natuurlijk mijn ‘aan’. Zo kan ik jullie daarbij helpen.

Dit jaar bied ik opnieuw mijn workshop/koortraject aan: Zing in je element/Zing met intentie. In de workshop/het traject laat ik het hele koor ervaren hoe je de energie van de 4 elementen (vuur, water, lucht en aarde) kunt inzetten bij jouw inleving én performance, en geef ik tools mee aan de koorleden, de dirigent én regie-commissieleden om in de repetities erna te blijven gebruiken. Deze workshop is geschikt voor ieder koor, op ieder niveau.

Lees hier alles over Zingen in je element.

NIEUW- Op 30 november as. bied ik een unieke workshop Zo krijg je meer beweging in je koor!aan speciaal voor dirigenten, samen met mijn collega Bianca van Dreumel. In deze workshop over performance en intentie gaan we  op zoek naar het vuur van de dirigent en reiken we tips&tools over bewegen, presentatie én intentie.

Meld je op tijd aan, er is maar beperkte ruimte en de sluitingsdatum is 1 oktober as!

NIEUW! Lees hier alles over de dirigenten workshop:  Zo krijg je meer beweging in je koor!

Dit jaar staan er meer nieuwe initiatieven op de planning, dus watch this space!  En oh ja, weet je wat er ook altijd gebeurt als het jaar ‘aan’gaat?  Dan vullen de agenda’s zich als vanzelf, dus wacht niet te lang met het inplannen van workshops en koorweekenden.

Gaan we elkaar dit jaar ontmoeten? Gaan we (het) samen ‘aan’?

 

Heb je een vraag, mail mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *