In mijn werk als koorcoach zet ik het verhalen vertellen altijd voorop. Waarom zing je dit nummer? Wat wil je het publiek ermee vertellen? Wat is het verhaal? Maar daar blijft het niet bij, want zelfs als je het verhaal hebt, wat doe je er dan mee? In mijn workshop ‘Zing met intentie/zing in je element’ bied ik een manier aan om met het hele koor tegelijk een emotie, energie en intentie op te roepen. Welke is afhankelijk van het verhaal dat je wil vertellen. Deze 4-elementenmethode komt uit de theaterwereld en heb ik aangepast voor zangers.

Dit facebookfilmpje (zie hieronder) verscheen op mijn tijdlijn vorige week en graag laat ik het je zien, omdat dit filmpje prachtig aansluit bij wat ik doe met mijn Zing in je element. Het laat, super grappig, zien hoe door context te geven aan iets dat ‘neutraal’ is het opeens ‘betekenis’ krijgt. En let eens op de lichaamstaal van de onschuldige slachtoffers. De context zorgt ervoor dat de personen meteen in een rol schieten.  Je ‘ziet’ iets in hun fysiek veranderen, waardoor ze naadloos in het verhaal meegaan.

En weet je wat ik er zo mooi aan vind? Dit zijn geen acteurs, dit zijn toevallige voorbijgangers en toch schiet iedereen in een rol. Je hoeft dus niet te kunnen acteren, je bent het al! Ook in mijn workshops vraag ik niet van je iets te doen dat niet natuurlijk is. Jij roept zelf de juiste emotie op en die vertaalt zich meteen in jouw fysiek. Je blijft authentiek en toch heb je iets ‘aangezet’.

Veel plezier met het filmpje en wil je zelf ervaren hoe dat nou werkt met die elementen, dan ontmoet ik  je graag bij een workshop Zing in je element.

Story-time!

Neem hier een optie op de workshop Zing met intentie/ Zing in je element

 

Narrating strangers' lives

Narrating strangers' lives…… This was sooo brilliant 😂😂😂😂Credit: Thomas Sanders Subscribe: https://bit.ly/2GUtTMp

Geplaatst door The Wall of Comedy op Vrijdag 13 april 2018

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *