Nog even en we mogen weer! Ik zie meteen overal de laden weer opengaan waar de kerstarrangementen onder een dikke laag stof liggen. haha! Het kerstseizoen heeft evenveel lovers als haters…maar, we kunnen er niet omheen, want een kerst zonder kerstkoren en kerstliederen is gewoon geen kerst. Maar wat nou als je kerst met een twist aanbiedt?

Niets is leuker dan je publiek te verrassen met jouw invulling van het kerstconcert. Ik ga eens op mijn creatieve meedenkstoel zitten. Hoe kan je nou jouw concert anders maken dan al die jaren ervoor! Ik weet niet of er iets voor je bij zit, maar here goes!

Afbeeldingsresultaat voor bite size xmas cakePresents and Cherry on the X-mas cake – concert 45 minuten

Zet de concertzaal vol met sta-tafels. ‘Dek’ de tafel met een dessertbordje en vorkje en een glaasje. Het publiek krijg een concert van 45 minuten. Het koor zingt 10 kerstnummers en wandelt van tafel naar tafel en serveert 10 kleine dingetjes, van een hapje en een drankje, (punch, een kersttaartjes (met een kersje erop), maar ook andere dingetjes zoals een vuurwerk ‘sterretje’, een kerstkransje, een maretakje Afbeeldingsresultaat voor icoon kusje en een klein doosje met een kadootje. In het midden maak je ook een klein ruimte waar het koor kan staan om even centraal te zingen, maar bij elk nummer krijgt (een deel van) het publiek een kleine attentie.  Hoe jullie er uit willen zien laat ik aan jullie verbeelding over…

Omdat je hebt aangekondigd dat het een concert de luxe is, kan je het kerstkaartje ook iets duurder maken. Ook kan je wel 3 concerten op 1 avond zingen.   Dit concept kan wel eens heel aantrekkelijk zijn voor jullie verenigingskas…

A white X-mas – concert 60 minuten

Afbeeldingsresultaat voor winter wonderlandJe kleedt jouw concertruimte helemaal aan in het wit. Wit achterdoek, witte sneeuwvlokken, ijspegels, kerstballen.  Alle nummers die je zingt hebben te maken met White en Winter en Sneeuw en Kou. De repertoire keuze is bij dit concert heel bepalend. Jullie komen op in het wit: wit hemdje, witte broek, en gedurende het concert wordt het qua nummers steeds kouder. Jullie trekken steeds meer witte kleding aan, muts op, wanten aan, sjaal om, moonboots, skipak ga zo maar door! Ga helemaal over the top! Of of..nee wacht….misschien wel veel leuker..jullie komen volledig gekleed het podium op en trekken per nummer iets uit..hoe ver gaan jullie? haha!

Ok, nog eentje dan…

X-MAS BATTLE

Afbeeldingsresultaat voor twister draaischijf makenIn  het traditionele kerstrepertoire ken je de Engelse kerstnummers en de Amerikaanse nummers. Maak er een battle van! De helft van het koor gaat vol voor de Engelse, Christelijke, Dickensachtige nummers en de andere helft voor de pepsi-cola Father X-mas nummers. Je zou er zelfs een twisterbord bij kunnen maken. Laat mensen uit het publiek het speciaal gemaakte bord draaien en zo wordt bepaald welke nummers er worden gezongen. Vier categorieen: UK Slow, UK up tempo, USA slow, USA up tempo. Je kan daarnaast ook een heuze battle laten zien. Je zorgt voor een battle-ring (4 palen met een touw ertussen ) en je doet er een ‘rrready to rrrumble’ aankondiging bij. Het koor is al in 2 kampen verdeeld. Je laat het publiek 2 nummers laten horen, eentje Engels en eentje Amerikaans .  Het publiek stemt met bordjes.

Ben je geïnspireerd en wil je dit jaar ook jullie kerstconcert een beetje meer spice geven? Misschien zit er nu al een leuk idee bij en ga je bijvoorbeeld voor de X-Mas Battle. Maar een idee moet natuurlijk ook goed uitgewerkt worden, dus heb je hulp nodig of wil je een ander idee, neem gerust contact met mij op.

Dus wat wordt het dit jaar, een kerstconcert met een twist? Ho ho ho en Mary’s boy child nog an toe..ik heb er nu al zin inAfbeeldingsresultaat voor kerstmuts!

petra

Ja, ik boek een Christmas Twistmas-sessie met jou

WIl je meer lezen? Lees ook mijn blogs:

De kracht van focus- Waarom een ‘concert’ geven beter werkt dan een ‘optreden’.

De kracht van jouw decor.

Vind je mijn blogs leuk en zou je op de hoogte willen blijven? Like dan mijn facebookpagina en deel gerust mijn posts met al je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *