In mijn workshops en regiewerk gaat het bij mij om betekenis en verhaal. Het is soms lastig uit te leggen, dus soms laat ik het anderen doen. Laatst kwam er een mooi filmpje voorbij op Facebook. Het laat geweldig mooi zien wat context doet met geluid. Want geluiden zonder context zijn maar geluiden, maar met verhaal of beeld, ’they make sense‘.

Om je mee te nemen vraag ik je eerst alleen naar het geluidsfragment te luisteren. Wat hoor je, welke beelden zie je erbij, wat is het eigenlijk waar je naar luistert?   Doe gerust je ogen dicht en luister.

Okee, ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar wat er bij je is opgekomen, want hoe leuk is het alleen dit te doen. Welk verhaal kunnen we hier van bakken.  Ik weet zeker dat we er samen een kloppend verhaal van kunnen maken, waar al deze geluiden naadloos in passen.

Eigenlijk werkt het ook zo met zingen. Zingen zonder context of verhaal is maar zingen, maar zodra jij het verhaal erbij levert in beeld (regie) of intentie (beeld en geluid), dan klopt het. Dat is voor mij de kern van een goed optreden. Zorg dus dat je wat te vertellen hebt. Ik hoor je zeggen, maar je mag de  muziek toch ook gewoon de muziek laten zijn? Ik durf te wedden dat je dat alleen zegt van muziek met veel zeggingskracht. Ik geef je deze quote uit de film ‘A star is born'(2018):

“Look, talent comes everywhere, but having something to say and a way to say it so that people listen to it, that’s a whole other bag”. 

Maar goed, hier is dan dat langverwachte filmpje. Het mooie is dat het filmpje een soort dubbele bodem heeft, want niet alleen de beelden maken alles duidelijk, maar ook de geluiden.  Geniet ervan!

Klik hier om het beeldfragment te bekijken

Wil je meer weten over zingen met intentie? Workshop Zing in je element, een workshop om samen tot dezelfde expressie/intentie te komen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *