13 januari is het inmiddels. Het nieuwe jaar is alweer bijna twee weken oud. Na een werkelijk buitensporig knallend Oud & Nieuw bleef ik een beetje met een kater zitten. Wat gaat dit jaar nu brengen, wat wens ik voor het nieuwe jaar? Wat wens ik jullie?

Natuurlijk wens ik iedereen geluk en gezondheid toe en dat je leuke, mooie dingen gaat doen en meemaken. Vorig jaar was voor mij een prachtig jaar geweest. Een jaar vol mooie projecten, ik heb heel veel lieve koren ontmoet en fijne workshops gegeven. Voor het nieuwe jaar staan alweer nieuwe projecten klaar,  en toch…. Er gebeurt zoveel in de wereld. Wat is er toch in de wereld gaande, dat landen  zich terugtrekken en zelfs muren willen bouwen, presidenten met harde hand willen regeren, en dat landen elkaar weer met argusogen bekijken. Maar ook dat we in Nederland niet meer in staat zijn om naar het collectief te kijken en alleen maar doen wat wij zelf willen, zoals hardnekkig vasthouden aan tradities, zoals zwarte Piet en voor miljoenen de lucht in schieten, terwijl we allemaal weten dat het slecht is voor mens en milieu.

Mijn wens voor iedereen is dat je met optimisme naar het nieuwe jaar kunt kijken. Dat je wegen ziet om dingen beter te maken. Niemand weet wat de toekomst brengen gaat, maar laten we beginnen met zelf weer een gevoel te krijgen dat het gaat lukken!

Terug naar de vooruitgang! Voorwaarts naar verlichte tijden!

 

 

One comment on “Terug naar de vooruitgang! Voorwaarts naar verlichte tijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *