In de Volkskrant van 14 juni stond een leuk artikeltje van Haroon Ali: ‘De spice Girls paraderen over het podium alsof ze nooit zijn weggeweest’. Het stuk gaat over hun reünie-concert in Bristol. Ik was wel een beetje fan van de Spice Girls.

Ik genoot van hun performance. Vijf van die totaal verschillende meiden, ieder een eigen karakter, happy-go-lucky liedjes, maar ook een heel sterk front met vijf sterke, onafhankelijke vrouwen. De term GIRL POWER is afkomstig van de Spice Girls. Alles wat ze deden straalde dat ook uit. Het verhaal waar de meiden voor stonden had een helder en eenduidige boodschap: Meiden zijn sterk en kunnen alles! Hiermee waren de meiden niet alleen maar zangeressen, maar ook rolmodellen. ‘Girls just wanna have fun’ was misschien van Cindy Lauper, maar had ook zo het motto van de Spice Girls kunnen zijn. Girls  mogen ook gewoon fun hebben!

We zijn nu 20 jaar later en de Spice Girls maken nog steeds indruk. Dat komt omdat hun verhaal en hun boodschap nog steeds staat als een huis . De liedjes zijn de liedjes, maar omdat ze gezongen worden door 4 vrouwen die nog steeds geloven in hun boodschap, maken ze indruk. Maar dat is niet het enige. Dit is misschien nog wel veel belangrijker, aldus Haroon Ali:

De reünie is voor mij vooral geslaagd omdat je nog steeds gelooft in hun ‘zusterband’. Ze hebben oprecht lol met elkaar’. 

Dit is de kern van het succes van de reünie van de Spice Girls. Ze waren, zijn en blijven authentiek in wie ze zijn en wat ze doen. Ze zingen hun liedjes vanuit hun GIRL POWER-boodschap en ze zingen vanuit vrijheid.  Ik zou nooit een kaartje hebben gekocht voor dit concert, maar nu heb ik toch wel spijt. Dit was een feestje waar je inderdaad onderdeel van had willen zijn.

Zou dat niet prachtig zijn dat je dit ook met je koor voor elkaar weet te krijgen? Zingen vanuit een verhaal, een boodschap, en met elkaar performen vanuit een persoonlijke vrijheid. Heerlijk, toch?!

Dit najaar bied ik 2 verschillende koorworkshops aan precies gericht op deze onderdelen.  Op zoek naar:

1. Het verhaal van je koor (wie ben je als koor en waar sta/ga je voor?)

Ja, stuur mij direct informatie over de workshop: Het verhaal van mijn koor / Waar sta/ga je voor?

 

2. Het verhaal van je muziek (zingen met intentie) om van daaruit vrij uit te kunnen performen.

Ja, stuur mij direct informatie over de workshop: Het verhaal van mijn muziek / Zingen met intentie

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met me op.  Ik hoor graag van je waar je behoefte aan hebt en waar je naar op zoek bent met je koor., maar wacht niet te lang, want mijn agenda voor dit najaar zit al bijna vol!

Spice up je Koor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *