Aankomende zaterdag: Balk Topfestival! Festivals zijn leuk, zeker het Topfestival. Je gaat gezellig met elkaar op pad: samen de bus in, samen een treincoupé trakteren op een stukje zang. En dan de dag zelf: even 5 nummers knallen, en vervolgens samen veel andere koren bekijken. Dit is meestal het recept voor een festivaldag, toch?

Heel leuk en gezellig allemaal, maar ik zou Petra niet zijn als ik jullie niet zou uitdagen: haal eens méér uit zo’n dag!

Toen ik zelf nog zong en festivals bezocht, viel mij altijd iets op wat ik zo vreemd vond: ieder koor zat bij z’n eigen koor! Mijn koorgenoten wisten altijd dat ze mij kwijt waren op festivaldagen, want dan zat ik weer tussen de andere koren. Ik was altijd nieuwsgierig naar die ‘andere’ koren. Soms was het het andere koor van onze dirigent, dus ging ik even lekker roddelen (sorry Pepijn : ), en soms was het een koor waarvan ik net een superoptreden had gezien en wilde ik even een compliment brengen.

Wat ik zelf altijd uit die contactmomenten haalde was dat ik mij onderdeel voelde van een groter geheel. Een ‘wij’-gevoel.

Een ander zou het misschien netwerken noemen.  Want dat is het natuurlijk ook. Contacten leggen met andere koren betekent dat je elkaar gaat leren kennen. En ga je elkaar kennen, dan ga je elkaar ook volgen, en ga je misschien elkaars optreden bezoeken! Hoe meer koorleden van andere koren je écht kent, hoe leuker het is om elkaar te treffen. Het geeft zoveel ruimte voor nieuwe initiatieven: dubbelconcerten geven, een keertje elkaars dirigent uitnodigen voor een gastdirectie, samen een eigen festival organiseren, noem maar op!

Dus, kom eens uit je eigen kringetje/koor-comfortzone en geef een ander koor een hand. En ga je aan het einde gezellig met elkaar een buffet eten, nodig eens een ander koor uit om bij jullie aan tafel te komen eten. Wie weet is dat contactmoment wel het begin van iets heel leuks!

Hier is mijn challenge aan jou! Maak zoveel mogelijk dubbel(triple/quadruple)koorgroeps-selfies* en stuur ze door naar: info@koorcoach.nl, dan post ik ze allemaal op mijn blog! Het koor met de meeste selfies ontvangt van mij een leuke verrassing!

*Vergeet niet de namen van de koren te noemen.

Ik ben ook aanwezig op zaterdag 9 november. Maak gerust een praatje, ik vind het leuk om je te ontmoeten!

Mijn boekje is as. zaterdag in De Doelen te koop. Zoek de stand met mijn leuke vent en koop mijn boekje met mooie korting. Leuk Sinterklaas kado!