Ben je op zoek naar een goede, effectieve workshop voor jouw koor? Eentje die blijft hangen, ook nadat ik weg ben? Kies dan niet voor een losse workshop, maar voor het koortraject Zing met intentie.

In mijn koortraject richt ik mij de volgende onderdelen:

 • We gaan op zoek naar waar het vuur zit in jullie koor om van daaruit de ontwikkeling in te zetten
 • We gaan op zoek naar het hart van de koorleden
 • We zoeken samen naar het verhaal
 • En we stellen de vraag hoe dit traject is geland en hoe ik  jullie kan blijven helpen bij jullie ontwikkeling.

In het koortraject Zing met intentie neem ik je mee in een nieuwe dimensie van koorzingen: Zingen vanuit je lijf, zingen vanuit 4 verschillende elementen/energieën, om van daaruit te zingen met nog meer emotie en inleving.

In het traject laat ik het hele koor ervaren hoe je de energie van de 4 elementen (vuur, water, lucht en aarde) kunt inzetten bij jouw inleving én performance, en geef ik tools mee aan de koorleden, de dirigent én regie-commissieleden om in de repetites erna te blijven gebruiken.  Elk element heeft een eigen plek in je lijf, en biedt jou nieuwe manieren om jouw emotie/inleving nog meer te laten zien.  Maar de elementen laten je ook zien hoe de muziek zelf uit verschillende energielagen bestaat, waardoor je elk nummer zijn eigen dynamiek kunt meegeven.

Waar bestaat het koortraject Zing met intentie uit?

 • Stap 1 – Vuur – In een koorfocusgesprek ga ik samen met de dirigent op zoek naar het vuur van de dirigent en het koor, en bepalen we samen het startpunt.
 • Stap 2 – Water – Basisworkshop: ‘Zing met intentie, zing met de 4 elementen’ (2,5 uur)
 • Stap 3  – Lucht – Eindworkshop om de element-energieën echt toe te passen in je performance. (2,5 uur)
 • Stap 4:  – Aarde –  In dit afrondende koorfocusgesprek bespreek ik samen met de dirigent hoe het traject is geland en wat jullie gaan doen om te blijven ontwikkelen.

“Heel leerzaam met duidelijke tools!”“Ik vond het heel leerzaam met duidelijke tools. Het was begrijpelijk en bracht een duidelijke inleving met zich mee als er gezongen werd. Het resultaat was: méér inleving, het straalde van de gezichten af! Er was meer bewustwording van de emotie waarmee je een zin zingt, en waar in je lichaam die emotie vandaan komt. We gaan de elementen zeker vaker gebruiken. Ze geven duidelijk aan waar we naar toe willen in een song. We gaan nu eerst met de aangedragen oefeningen aan de slag!” Jannette Rijnen, choreo-commissielid Bewitched 

Waarom een koortraject en niet een losse workshop?

Om de elementen en energieën echt goed te kunnen toepassen, moet je er even een poosje mee werken. Wil het echt onderdeel gaan uitmaken van jullie manier van werken aan inleving, zal je er tijd in moeten stoppen.  De rol van de dirigent is heel belangrijk in dit traject. Namelijk, als ik klaar ben, is het aan de dirigent om de ontwikkeling die is ingezet voort te zetten. Voor mij is het essentieel dat ik aanhaak op de ideeën en passie van de dirigent. Daar is stap 1 voor. In stap 2 krijg je de tools aangereikt en kan je daarna er zelf mee aan de slag, en in stap 3 kom ik samen met jullie in een eindworkshop de vruchten plukken. Stap 4 is bedoeld om verder te kijken en samen nog een keer in alle rust te bespreken hoe het koor zich blijvend kan ontwikkelen. Dan is de cirkel rond!

Wat levert het op?

Je werkt met je hele koor aan een nieuwe dimensie van koorzingen. Je investeert met elkaar: je investeert in jezelf, in je koor, in je dirigent, in je performance en dus in het succes van je koor. De tools helpen je bij het zingen zelf, bij de intentie en inleving én bij de regie, en levert meerwaarde voor dirigent, regie-commissieleden én koor. Uiteindelijk levert deze investering op dat je meer contact zult maken met je publiek.

“Het werkt nu al heel goed bij mijn leerlingen en koren – Instant verbetering!’   “Ik had de workshop van Petra bij BALK gevolgd. Ik vind het onderwerp- connectie maken met je publiek- een ingewikkelde en Petra heeft daar prima praktische handvatten voor gegeven. Petra’s manier van werken door 4 elementen als energie in te voeren om bij je emotie en inleving te komen, heb ik meteen goed kunnen toepassen in mijn eigen praktijk en het werkt nu al heel goed bij mijn leerlingen (tieners!) en mijn koren. Ik heb Petra daarna uitgenodigd voor een workshop bij een van mijn koren. Wat een fijne coaching was dat! Lekker gestart met wat hippe moves en vervolgens intentie en afwerking toegevoegd aan onze choreo’s door te zingen vanuit de elementen. Instant verbetering!”     Juliette Dumoré, Dirigent Swing Coöperation 

Hoe lang duurt het traject?

Het koortraject plan je zelf in, maar 6-8 weken is een mooie behapbare periode. Tip: Plan het traject zo dat er een concert of festival als doel meegenomen kan worden.

Met het koortraject ‘Zing met intentie’ ontdek je:

 • waar inleving en emotie zit in jouw lijf.
 • hoe je de elementen vuur, water, lucht en aarde kunt inzetten bij jouw inleving
 • hoe je binnen één nummer jouw inleving steeds kunt aanpassen.
 • dat inleving en emotie bij iedereen anders is
 • hoe je toch met elkaar dezelfde inleving naar je publiek toe kunt brengen
 • hoe je door elke week te oefenen op focus, inleving en intentie je zal blijven ontwikkelen
 • welke vrijheid je krijgt in je performance als je gemakkelijker bij jouw inleving kunt komen
 • dat, omdat je dezelfde taal spreekt, je grotere stappen kunt zetten in je regie en performance
 • tools die je in staat stellen om van stap 3 naar stap 5 te komen (uit: E-book Meer succes met je koor- download hier gratis)
 • hoe je meer succes kunt hebben met je koor!

 Ben jij klaar voor een volgende stap en bereid erin te investeren?

NEEM CONTACT OP EN MAAK EEN AFSPRAAK!

Lees ook meer over mijn andere aanbod:

KOORCOACHING

VIP-PRODUCTEN VOOR REGIE/CHOREO-COMMISSIELEDEN