Ik ben Petra Andriessen, koorcoach, regisseur en creatief meedenker. Mijn passie is zingen, performen en mensen in beweging te krijgen! Ik vind het geweldig leuk om jou te helpen een show neer te zetten waarbij jij vrij op het podium staat en het publiek op het puntje van zijn stoel zit: de muziek, de noten, de intentie, de regie, jij bent jezelf: het hele plaatje klopt!

Want zingen is fantantastisch. Het wordt helemaal een feestje als jij het enthousiasme echt weet over te brengen op het publiek. Een goede koorperformance gaat voor mij niet over dansen of over iedereen exact in het gelid, maar om zingen met intentie en contact maken met je publiek.

Mijn missie? Voel je vrij op het podium, wees jezelf en maak contact!

Ik heb ruim 15 jaar koorzangervaring, waarvan 9 jaar als zangeres en regisseur bij Divina Close Harmony in Utrecht. In 2010 zag ik zelf het licht en heb ik de opleiding tot koorregisseur gedaan bij BALK (docenten: Meta Stevens en Marijke de Wit) en sindsdien begeleid ik mensen zoals jij als koorcoach en regisseur. Sinds 2012 werk ik als vaste jeugdkoorcoach bij Zangschool Utrecht en ben ik de vaste regisseur van Go!Opera.

petra-andriessen-2016-100Dit vind ik belangrijk

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om tegelijk te moeten zingen en performen, maar weet ook dat het echt te leren is. Het is een kwestie van durf en ervaring!  Ik vind het belangrijk dat jij jouw eigen grenzen opzoekt waar het gaat om performen. Samen zoeken we naar de beste vorm om het nummer neer te zetten. Het gebruik van regie is voor mij niet het doel op zich. Belangrijker vind ik dat je  je vrij voelt op het podium en een echte ontmoeting met je publiek aangaat.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Net als bij de mensen die ik begeleid, probeer ik ook mijn eigen grenzen op te zoeken als koorcoach en regisseur. Ik volg regelmatig workshops, zoals ‘Tekstbeleving voor zangers’ met actrice Margje Wittermans, of ‘Verhalen Vertellen’ bij de Vertel Academie of een bewegingsworkshop ‘Viewpoints’ bij Judith Bruynzeels. Maar ik ga ook veel en vaak in gesprek met andere professionals om parallellen te zoeken en van hen te leren. Ik ben dol op schrijven, iets wat ik heb overgehouden van mijn studie Nederlands. Ik woon in het midden van het land en ben getrouwd met schrijver en kunstschilder Eric Tiggeler. Samen genieten wij van onze twee tienerdochters.

Inspiratie haal ik uit dans, architectuur, kunst, film. Ik laat mij inspireren door de beelden die de muziek bij mij oproept.  En jij, wat inspireert jou?

Wil jij ook geinspireerd worden?

Hopelijk tot snel ziens!

petra

Meer weten? Lees ook mijn blog:  Mijn transformatie van koorcoach tot creatief meedenker.