Ik ben Petra Andriessen, koorcoach, regisseur en creatief meedenker. Mijn passie is zingen, performen en mensen in beweging te krijgen! Ik vind het geweldig leuk om jou te helpen een optreden neer te zetten waarbij jij vrij op het podium staat en het publiek op het puntje van zijn stoel zit: de muziek, de noten, de intentie, de regie, jij bent jezelf: het hele plaatje klopt!

Want zingen is fantastisch. Het wordt helemaal een feestje als jij het enthousiasme echt weet over te brengen op het publiek. Een goede koorperformance gaat voor mij niet over dansen of over iedereen exact in het gelid, maar om zingen met intentie en contact maken met je publiek.

Mijn missie? Vertel een verhaal, wees jezelf en maak contact!

 

Ik ben koorontwikkelingscoach. In 2010 heb ik de opleiding tot koorregisseur gedaan bij BALK (docenten: Meta Stevens en Marijke de Wit) en sindsdien begeleid ik diverse koren als koorcoach en regisseur. Ik heb ruim 15 jaar koorzang ervaring en deze ervaring zorgt ervoor dat ik altijd vanuit de zanger werk. Met mijn workshops ‘Zing in je element’ maak ik koren bewust(er) van hun rol op het podium. Ik ga samen met de koren op zoek naar het verhaal van het nummer en zoekt manieren om dat verhaal nog beter over te brengen naar het publiek. Ik geef koren concrete tools om met meer inleving, emotie en energie te zingen. Met mijn ‘cirkel van koorsucces’ probeer ik koren stappen te laten zetten in hun ontwikkeling. Ik heb inmiddels meer dan 70 blogs geschreven over koorzingen, koordingen en aanverwante zaken. In 2018 heb ik mijn beste blogs gebundeld in mijn boek Leuk hè, koorzingen?

petra-andriessen-2016-100Dit vind ik belangrijk

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om tegelijk te moeten zingen en performen, maar weet ook dat het echt te leren is. Het is een kwestie van durf en ervaring!  Ik vind het belangrijk dat jij jouw eigen grenzen opzoekt waar het gaat om performen. Samen zoeken we naar de beste vorm om het nummer neer te zetten, het verhaal te vertellen Het gebruik van regie is voor mij niet het doel op zich. Belangrijker vind ik dat je met energie vanuit je lijf zingt en een echte ontmoeting met je publiek aangaat.

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Net als bij de mensen die ik begeleid, probeer ik ook mijn eigen grenzen op te zoeken als koorcoach en regisseur. Ik volg regelmatig workshops, zoals ‘Tekstbeleving voor zangers’ met actrice Margje Wittermans, of ‘Verhalen Vertellen’ bij de Vertel Academie of een bewegingsworkshop ‘Viewpoints’ bij Judith Bruynzeels. Maar ik ga ook veel en vaak in gesprek met andere professionals om parallellen te zoeken en van hen te leren. Ik ben dol op schrijven, iets wat ik heb overgehouden van mijn studie Nederlands. Ik woon in het midden van het land en ben getrouwd met schrijver en kunstschilder Eric Tiggeler. Samen genieten wij van onze twee jongvolwassen dochters.

Inspiratie haal ik uit literatuur, dans, architectuur, kunst, film. Ik laat mij inspireren door verhalen en de beelden die de muziek bij mij oproept.  En jij, wat inspireert jou?

Wil jij ook geinspireerd worden?

Hopelijk tot snel ziens!

petra

Meer weten? Lees ook mijn blog:  Mijn transformatie van koorcoach tot creatief meedenker.